Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cicák ,színek , személyiségek

2011.04.23
"Buta szőke", "intelligens barna": a mi világunkban sokszor pusztán a hajszín alapján alkotunk sztereotípiákat. Mi a helyzet a macskákkal? Összefügg-e a cica bundájának a színe a személyiségével?

Ma már kissé viccesen hangzik, de az 1870-es években az emberek megpróbálták a macskák személyiségtípusát a bunda színe alapján kitalálni. A teknőctarkák szerintük mindig temperamentumosak, a cirmosak higgadtak, a fehér színűek pedig kitűnő egerészők voltak.

1872-ben dr. Gordon Stables színük alapján kategorizálta be a cicákat.

Az 1895-ben, R. S. Huidekoper által írt "Macskák" című könyvben szintén szó van színek és személyiségjegyek közötti összefüggésekről.

Mitől függ a macskák színe?macska_szin.jpg

A tudósok szerint az első színmutáció a fekete lehetett, amelyet a vörös és a fehér szín követett. A különféle színek, ahogy azt már említettük, a különféle tájakra jellemzőek, ahogy a szőrhossz is. Így a hosszú szőrű cicák a hidegebb égtájakon, míg a rövidebbek a melegebb éghajlatokon alakultak ki.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

What you need to be informed about dear blood affliction

(ASaleltyJere, 2018.10.12 02:05)

Poids est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre coeur bat, il pompe le sang par de vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-rythme-cardiaque/

High blood load

(ASaleltyJere, 2018.09.27 16:57)

Torsion bras de quelqu'un est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre determination bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/tadalafil-hypotension/

cica

(Nagy Dóra, 2012.12.29 16:14)

Szivárvány cica.De a háta a SZIVÁRVÁNY!:)

bihoncsenge@gmail.com

(Bihon Csenge, 2012.01.15 14:19)

Cuki a cica!! szerintem nem a szín a fontos hanem a cica személyisége!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<3